Vašington profitira od antiruskih sankcija: Američki uvoz iz Rusije raste uprkos sankcijama

Podaci pokazuju da su SAD ove godine uvezle rusku robu u vrednosti od 12,1 milijardu dolara, a u Rusiju izvezle proizvode u iznosu od samo 1,3 milijarde dolara

06.10.2022. 15:33
  • Podeli:
rusija-sad-zastava-shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Američki uvoz iz Rusije dostigao je 522,1 milion dolara u avgustu i veći je za 7,7 odsto u odnosu na jul kada je iznosio 484,8 miliona dolara.

To je prvi mesečni porast od aprila ove godine, navodi se u izveštaju koji je objavila američka Kancelarija za statistiku.

Istovremeno, izvoz američke robe u Rusiju opao je za 19 procenata na 66,8 miliona dolara u avgustu sa 82,5 miliona dolara u julu, prenosi RT.

Podaci pokazuju da su SAD u periodu januar – avgust 2022. ukupno uvezle rusku robu u vrednosti od 12,1 milijardu dolara, a izvezle u Rusiju proizvode u iznosu od samo 1,3 milijarde dolara, dodaje se u informaciji.

Ruski portal navodi da se ovaj porast dešava uprkos obećanju američkog predsednika Džoa Bajdena da će zadati Moskvi "razorni udarac" ograničenjem robne trgovine.

Prema mišljenju analitičara, Vašington profitira od antiruskih sankcija, pri čemu napominju da dok vrši pritisak na EU da odustane od snabdevanja robom iz Rusije, SAD istovremeno nastavljaju da kupuju stotine nesankcionisanih vrsta ruskih proizvoda, dodaje RT.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()