Srbija poboljšala mesto na svetskoj listi Indeksa percepcije korupcije

Lista Indeksa percepcije korupcije rangira države tako da je prva pozicija najlošija

31.01.2023. 10:36
  • Podeli:
mito-korupcija-shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Srbija je napredovala na svetskoj listi Indeksa percepcije korupcije Transparency International, pošto je pala za pet mesta, sa 96. na 101. poziciju, objavila je organizacije Transparentnost Srbija.

Lista Indeksa percepcije korupcije rangira države tako da je prva pozicija najlošija.

Srbija na najznačajnijem globalnom rangiranju zemalja po percepciji korupcije u javnom sektoru ima indeks 36 od 100 mogućih i pala je za pet mesta na listi.

U prethodne dve godine Srbija je imala indeks percepcije korupcije (CPI) 38 i nalazila se na 94, odnosno 96. mestu liste koju objavljuje međunarodna organizacija Transparency International.

Kako je navela Transparentnost Srbija, indeks Srbije je za sedam poena manji od svetskog proseka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()