Nove cene goriva objavljene za narednu nedelju

Ove cene će važiti do 23. septembra

16.09.2022. 15:10
  • Podeli:
benzinska-pixabay.jpg

Maksimalna cena evro dizela narednih sedam dana biće 216 dinara, a maksimalna cena benzina evro premijum BMB 95 - 174 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Cena dizela je niža za dinar i po, dok je benzin jeftiniji za tri dinara.

Ove cene će važiti do 23. septembra.

Regulisane cene ove dve vrste goriva proteklih nedelju dana bile su 217,5 dinara za dizel i 177 dinara za benzin evro premijum BMB 95.

Vlada Srbije je trajanje uredbe kojom se regulišu maksimalne cene ove dve vrste goriva produžila do kraja septembra.

Najviša maloprodajna cena evro dizela, prema uredbi koju je propisala Vlada Srbije, dobija se kada se prosečna veleprodajna cena ovog derivata uveća za sedam dinara.

Na isti način obračunava se i maksimalna cena evro premijuma BMB 95 – prosečna veleprodajna cena ovog derivata na teritoriji Srbije uvećana za sedam dinara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()