Mlekari i ministarka postigli dogovor o izvozu: Čeka li nas nestašica mleka?

Baćina predložio da država odredi maržu trgovačkim radnjama.

01.02.2023. 16:26
  • Podeli:
mleko_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Predsednik "Udruženja proizvođača mleka iz Banata " Vukašin Baćina izjavio je danas da je sa ministarkom poljoprivrede Jelene Tanasković dogovoreno da se odobri izvoz mleka, što je dobro za mlekare, jer će tako moći da ponude mleko van granica Srbije.

On je za Tanjug, na pitanje da li će ova odluka dovesti do manjka mleka na rafovima rekao da građani ne treba da brinu i apelovao da se ne uvozi mleko sumnjivog porekla iz inostranstva.

"Građani Srbije ne treba da brinu, biće mleka na rafovima. Bitno je da na rafovima bude mleko koje se proizvodi u Srbiji, a ne da uvozi mleko sumnjivog porekla", rekao je Baćina.

Baćina je prokomentarisao visoku cenu mleka i predložio da država odredi maržu trgovačkim radnjama. 

"Najmanje novca na litar mleka uzme proizvođač, nešto više zaradi prerađivač, a najviše dobijaju trgovinski lanci. Oni uzimaju ogromne marže", zaključio je Baćina. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()