Kako se prijaviti za 5.000 dinara pomoći za mlade

Link za prijavu otvara se 1. decembra u ponoć

11.10.2022. 14:30
  • Podeli:
dinari_zarada_plata_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Kao što je presednik Vučić najavio, pre Nove godine stiže još jedna novčana pomoć za mlade u iznosu od 5.000 dinara.

Kako se prijaviti

Sada su poznati i detalji: naime, link za prijavu biće otvoren od 1. decembra u ponoć i trajaće do 15. decembra.

Kao i prošli put, prijava će se vršiti preko sajta Uprave za trezor, na brz i jednostavan način.

U prijavi na portalu https://idp.trezor.gov.rs/ potrebno je navesti broj lične karte, JMBG i broj računa u izabranoj banci u kojoj želite da primite novčanu pomoć države za mlade u iznosu od 5.000 dinara.

Da li je potrebno da imam račun u banci

Ukoliko lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a država će u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne.

Da bi se sve ovo realizovalo, Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će dodela pomoći biti regulisana. 

Podsetimo, država je tokom ove godine dvaput isplaćivala novčanu pomoć za mlade u iznosu od 100 evra. Prvu novčanu pomoć u tom iznosu mladi su dobili u februaru ove godine, a drugu u junu u istovetnom iznosu.

U januaru ove godine za pomoć od 100 evra prijavilo se 1.019.796 ljudi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()