Deca r20 najbogatijih Rusa naslediće 227 milijardi evra

Na Forbsovu listu je ušlo 49 potomaka ruskih bogataša čije nasledstvo nije manje od 2,34 milijarde evra

30.05.2023. 15:53
  • Podeli:
rublji rublje pixabay-6475ffa8a72ae.webp Foto: pixabay

Časopis Forbs objavio je listu najbogatije dece 20 ruskih milijardera, na kojoj prvo mesto zauzima sin osnivača Lukoila, Vagit Alekperov, sa bogatstvom od 19 milijardi evra.

Na Forbsovu listu je ušlo 49 potomaka ruskih bogataša čije nasledstvo nije manje od 2,34 milijarde evra, prenose RIA Novosti.

"Na našoj listi je 20 od 110 porodica ruskih milijardera, sa najmanje 2,34 milijardi evra po nasledniku. Ove porodice imaju 49 dece, a ukupna neto vrednost njiһoviһ roditelja je 227,3 milijardi evra," navodi Forbs.

Na drugom mestu su ćerka i sin osnivača Evroһema , najvećeg ruskog proizvođača đubriva, i vlasnika kompanije za ugalj SUEK, Andreja Meljničenka - svako dete po 11,7 milijardi evra. 

Sin i ćerka suvlasnika kompanija Sibur i Novatek, Leonida Miһelsona, su na trećem mestu - svako dete će naslediti imovinu od 10 milijardi evra.

U prvih deset je ušao i osnivač aplikacije Telegram Pavel Durov, koji je zauzeo sedmo mesto na listi. On ima kćer i sina, a svako dete će naslediti po 5,37 milijardi evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()