Danas isplata penzija sa povišicom od 12,1 odsto

Ovo povećanje, zajedno sa novembarskim od devet odsto, čini povišicu od 20,8 odsto, što je najveće povećanje penzija kod nas do sada, izjavio ministar Siniša Mali

02.02.2023. 09:21
  • Podeli:
dinari-srbija-novac.jpg

Isplata januarskih penzija uvećanih za 12,1 odsto počinje danas, izjavio je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali i precizirao da uvećane penzije stižu korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti, vojnim i poljoprivrednim penzionerima od subote, a penzionerima iz kategorije zaposlenih 10. februara.

"Ovo povećanje, zajedno sa onim novembarskim od devet odsto, čini povišicu od 20,8 odsto, što je najveće povećanje penzija kod nas do sada. Sa njim će prosečna primanja najstarijih do kraja ove godine dostići sumu od 322 evra i potpuno smo u dinamici koju smo obećali, a to je da će do kraja mandata ove vlade prosečna penzija biti oko 420 do 430 evra", rekao je Mali.

Kao veoma važno je naglasio da su penzije sigurne i stabilne, jer se isplaćuju iz realnih izvora.

"Izmenom švajcarske formule za usklađivanje, koju smo usvojili krajem prošle godine, kao švajcarsku formulu plus koja garantuje usklađivanje penzija sa povećanjerm prosečnih plata, obezbedjujemo zaštitu životnog standarda naših penzionera", istakao je ministar Mali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()