Ove profesije muškaraca "ubijaju" brakove

Postoji top pet profesija koje krase nagori supružnici

26.03.2023. 20:20
  • Podijeli:
Ljubav (1)-64105a1a2a60b.webp Foto: Pixabay

Advokatica koja se bavi razvodima Ketrin Leonard i koja se na TikToku predstavlja pod nadimkom @jettiegirl28 kaže da, premda su brojni razlozi za razvode bračnih parova, znatan uticaj ima i profesija supružnika.

Prema njenom iskustvu postoji top pet profesija koje krase nagori supružnici.

“To naravno ne znači da su brakovi sa muškarcima u tim profesijama nužno osuđeni na propast”, rekla je, ali primjetila je da ih dosta češće odlikuju narcisoidni poremećaj i povećana želja za kontrolom.

Takođe, navodi, sam razvod im pada teže nego drugima i teže se nose s takvom situacijom. Naime, najgori kandidati za brak zaposleni su kao vatrogasci, policajci, pripadnici vojske, piloti i hirurzi. 

Iako se čini da su profesije koje je nabrojala potpuno različite, jedna stvar im je ipak zajednička – muškarci u tim zanimanjima navikli su da drugi u njima vide autoritet. Razlog je taj što su često na svom radnom mjestu doživljavani kao bogovi“, smatra ona.

“Ako ste policajac, šetate okolo sa pištoljem, zapravo šetate okolo sa autoritetom. Ako ste hirurg, hodate po bolnici – svi se ugledaju na vas, vi ste glavni, svi se prema vama odnose s poštovanjem. A onda dođeš kući, i odjednom neko od tebe traži da izneseš smeće”, rekla je ona.

S druge strane, piloti, uključujući i one koji rade u vojsci, imaju veliku odgovornost jer kontrolišu živote oko 150, 200 ljudi odjednom. I imaju tendenciju da budu veoma narcisoidni i da drže sve pod kontrolom.

“U pravu ste, žene čuvajte se muškaraca u uniformama”, napisao je jedan njen pratilac, a javio se i advokat za razvode iz Nju Džersija koji kaže da se potpuno slaže sa ovom tvrdnjom.

“Kad bolje razmislim, nikada nisam vidjela da pilot nosi burmu”, dodala je u komentarima jedna stjuardesa, dodavši kako uz nabrojane profesije vrlo često ide i „kompleks Boga“.

Njen video pregledan je skoro dva miliona puta i izazvao je brojne reakcije.

 

  • Podijeli: