Genijalan trik kako da vam se ne skuplja prašina po namještaju

Koristi se u muzejima

26.03.2023. 09:50
  • Podijeli:
Čišćenje (1)-641acd7edbdda.webp Foto: Pixabay

Taman kada očistite svoj namještaj već nakon par sati možete opet videti kako je prašina napadala. Na svu sreću jedna žena se sjetila fenomenalnog trika koji se koristi i u muzejima i tako zaštitila prvenstveno sebe od svakodnevnog brisanja.

Vjerovatno ste čuli za glicerin i za njegovu primenu u medicini, kozmetologiji, prehrambenoj indrustriji i poljoprivredi. Ali da li znate da je glicerin efikasan i u svakodnevnom životu?

Uz pomoć glicerina, čišćenje kuće postaće pjesma

Pet načina na osnovu kojih možete glicerinom očistiti kuću:

Da biste brzo i efikasno očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom.

Rešite se prašine na duge staze

Da biste to uradili, dodajte malo glicerina u posudu sa vodom. Pokvasite krpu tom vodom i prebrišite površine. Prašinu nećete videti najmanje 10 dana. Ova metoda čišćeja se koristi u muzejima.

Uklanja fleke sa odeće

Par kapi glicerina stavite na fleku i isperite sve sa vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili fleku od čaja, kafe ili čokolade, samo napravite smjesu od glicerina i soli, nanesite na fleku i nakon pola sata operite fleku.

Pravilno održava kožni nameštaj

Ukoliko ste kožni nameštaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

 Prozori

Pomešajte glicerin i etil alkohol u razmjeri 1:10 i ovom smjesom prebrišite prozore. Dugo vremena ni prašina, ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora.

  • Podijeli: