Lopov u bijegu naletio na jednog od najboljih na svijetu - Osjetio je snagu zvijeri

Roy Meyer (31) jedan je od najboljih džudista svijeta i neko s kim se rijetko ko želi sukobiti na ulici

17.03.2023. 21:50
  • Podijeli:
roy-meyer-6414b95f5c5b3.webp Foto: Instagram/roymeyer

Roy Meyer je čovjek koji je visok 186 centimetara i težak preko 120 kilograma. Jedan je od najboljih džudista svijeta i čovjek s kojim se mnogi ne bi voljeli naći oči u oči.

Nažalost, jedan kriminalac na ulicama Rotterdama osjetio je snagu ovog 31-godišnjaka. On je sa još jednim saučesnikom izvršio krađu u lokalnoj prodavnici i dao se u bijeg.

I dok je pripadnik osiguranja jednog uspio uloviti, drugi je bio neuhvatljiv i trčao je prema 'slobodi', no ona nije dugo trajala.

Meyer je sve posmatrao iz automobila. Kada je vidio da kriminalac izmiče, odlučio je reagovati i on je bio taj koji ga je zaustavio.

Naravno, čovjek protiv zvijeri od preko 120 kilograma nije imao nikakve šanse. Ubrzo je savladan i zadržan je do dolaska policije.

Ispostavilo se da su lopovi ukrali hranu u vrijednosti od 80 eura. Na kraju nisu uspjeli pobjeći i završili su iza rešetaka.

Nije Roy Meyer prvi borac koji je pomogao u hapšenju kriminalaca. Dosta je onih koji koriste borilačke vještine u dobre svrhe i njegova reakcija je svakako za pohvalu.

Roy Meyer je na posljednjem Evropskom prvenstvu u Sofiji 2022. godine osvojio bronzanu medalju, koju je osvojio i na prvenstvu pet godina ranije u Varšavi.

Na Svjetskim prvenstvima također ima dvije bronze iz Budimpešte i Tokija, a osvajač je IJF Grand Slama u Abu Dhabiju iz 2019. godine, piše sportsport.

Nastupio je i na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru. Poražen je u četvrtfinalu od kasnijeg osvajača bronzane medalje Ora Sassona iz Izraela, a zatim i u repasažu od Rafaela Silve.

  • Podijeli: