Justin Bieber pokazao kako pomiče lice nakon borbe s bolešću

Pjevač otkazao prošle godine turneju nakon dijagnoze Ramsey Hunt sindroma

16.03.2023. 21:21
  • Podijeli:
haily-bieber-justin-bieber-profimedia.jpg

Pjevač Justin Bieber obavijestio je obožavatelje o svom oporavku nakon dijagnoze Ramsay Hunt sindroma.

Na svom Instagram Storyju u srijedu podijelio je video u kojem je mogao pomicati obje strane lica - pokret koji nije mogao napraviti prošle godine.

"Sačekajte", napisao je svojim pratiteljima na Instagram profilu koji broji više od 281 miliona. U kratkom snimku, Bieber je pomicao oči s jedne na drugu stranu, podizao obrve i smijao se.

Sindrom Ramsay Hunt karakterizira bolni osip u blizini uha, na licu ili na ustima. Manifestira se kada virus "varicella-zoster" inficira živac u glavi, a ponekad može uzrokovati paralizu lica.

Prošlog juna kanadski pjevač je otkrio da pati od ovog sindroma. U to je vrijeme dvostruki dobitnik Grammyja rekao da će oporavak potrajati i da će morati raditi razne vježbe za lice. Dijagnoza ga je natjerala da odgodi datume američke turneje Justice World Tour.

"To je od ovog virusa koji napada živac u mom uhu i moje facijalne živce i izazvao je paralizu mog lica. Kao što vidite, ovo oko ne trepće. Ne mogu se nasmiješiti s ove strane lica, ova se nosnica neće pomaknuti. Tako da je potpuna paraliza na ovoj strani mog lica", objasnio je u videu na Instagramu u junu.

 

 

  • Podijeli: