Učenici iz Kotor Varoša na "Ritmu Evrope"

Međunarodno muzičko takmičenje "Ritam Evrope" održava se već 14 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela

26.03.2023. 16:05
  • Podijeli:
kotor varos ucenici Ritam evrope foto SRNA-64204ff4a49e2.webp Foto: SRNA

Pjevači Anđela Petrušić i Andrej Lukić, kao i plesačice Lara Višnjić i Elda Bilić predstavljaće opštinu Kotor Varoš na najvećem dječijem i omladinskom muzičkom takmičenju "Ritam Evrope", odlučeno je na današnjoj audiciji.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je opština pružila punu podršku talentovanoj djeci iz ove lokalne zajednice, kako na prethodnim takmičenjima, tako i na predstojećem u Gradišci.

"Mi smo tu da pružimo logističku podršku i nadam se da će nas naši predstavnici dostojno reprezentovati i osvjetlati obraz Kotor Varoša", poručio je Sakan.

Šef protokola i organizacije "Ritma Evrope" Lazar Veselinović zahvalio je Opštinskoj upravi i kotorvaroškoj Turističkoj organizaciji što su se i ove godine odlučili za saradnju.

"Ubrzo počinjemo sa probama, a pripreme će trajati do septembra kada ćemo imati i promotivne aktivnosti - fotografisanje, snimanje tizera, spotova i drugo. Ovogodišnji festival će biti održan u Gradišci, koja je na prošlogodišnjem takmičenju osvojila prvo mjesto", rekao je Veselinović Srni.

On je dodao da će odabrani takmičari imati priliku da tokom pet mjeseci rade svake nedjelje i da talenat za pjevanje i ples usavršavaju sa trenerima glasa i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa "Ritam Evrope".

Veselinović je podsjetio da će djeca imati priliku da se pojave na Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/, koja će direktno prenositi ovaj najveći dječiji program u Evropi.

Međunarodno muzičko takmičenje "Ritam Evrope" održava se već 14 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.

  • Podijeli: