Večeras počinje Međunarodni festival malih scena i monodrame Istočno Sarajevo

Predstave iz Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crfne Gore i Republike Srpske

01.11.2022. 08:53
  • Podijeli:
kulturni_centar_istočno_sarajevo_k3 1-1667287602305.webp Foto: K3

Međunarodni festival malih scena i monodrame Istočno Sarajevo večeras će svečano biti otvoren u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a gledaoci će moći da pogledaju pet pozorišnih predstava i četiri monodrame iz Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Republike Srpske.

Svečano otvaranje zakazano je za 19.30 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a zatim u 20.00 časova slijedi izvođenje predstave "Sportsko srce" beogradskog "Zvezdara teatra", u režiji Milana Karadžića.

U predstavi igraju Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

Drugog dana festivala u 18.00 časova nastupiće Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja monodramom "Jefimija - Jelena Mrnjavčević", u režiji Željka Miloševića, a igra Tijana Jovanović.

Istog dana, u 20.00 časova nastupiće Narodno pozorište Užice predstavom "D pig" po tekstu Branislava Nušića, u režiji Branka Popovića, a u kojoj igraju Branislav LJubičić, Vanja Kovačević, Dejan Maksimović, Divna Marić i Janko Radišić.

U četvrtak, 3. novembra, u 18.00 časova biće odigrana drama Miroslava Krleže "Krležina saloma", Autorski projekat Hrvatska, u kojoj igra Selma Mehić, a u 20.00 časova nastupa Gradsko pozorište "Jazavac" predstavom "Pidžama za šestoro" reditelja Željka Stjepanovića, u kojoj igraju Dragana Marić, Anja Ilić, Snježana Mišić, Velimir Blanić, Željko Erkić i Zlatan Vidović.

U petak, 4. novembra, u 18.00 časova nastupa Pozorište "Suza i smeh" iz Bugarske sa monodramom "Agnes, Vilova žena", u režiji Nevene Miteve, a koju izvodi Ana Petrova, a potom u 20.00 časova Narodno pozorište Republike Srpske predstavom "Izgubljeni u Bruklinu", gdje igraju Željko Erkić i Vladimir Đorđević, u režiji Vladimira Đorđevića.

Posljednjeg dana festivala u subotu, 5. novembra, u 18.00 časova predstaviće se "Avangart" iz Skoplja, riječ je o autorskom projektu "Krik", u režiji i izvođenju Endži Nikoloske, dok u 20.00 časova nastupa Hercegnovsko pozorište - JUK "Herceg fest" predstavom "Uspomene Sare Bernar", režija Saša Koprivica, u kojoj igraju Tatjana Bošković i Dejan Đonović.

Stručni žiri čine predsjednik Rade Simović, članovi - reditelj Vitomir Mitrić i tetarolog Zoran Todorović. Oni će odlučiti ko će ponijeti nagradu za najbolju predstavu, najbolju monodramu i ko je najbolji glumac i najbolja glumica festivala.

Direktor 27. tradicionalne pozorišne manifestacije je Mladen Janković.

Festival značajnu pomoć i ove godine ima od Ministarstva prosvjete u kulture Republike Srpske, Ministarstva kulture i informisanja Srbije i grada Istočno Sarajevo, te opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()