“Protekcija“ najbolja predstava na 19. Festivalu “Mostarska liska“

U izvedbi ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo, prema tekstu Branislava Nušića, a u režiji Kokana Mladenovića

28.05.2022. 07:24
  • Podijeli:
aa-20220527-27999693-27999687-bih-protekcija-najbolja-predstava-na-19-festivalu-mostarska-liska.jpg

Ceremonijom zatvaranja u Narodnom pozorištu Mostar okončano je 19. izdanje Festivala komedije “Mostarska liska“.

Odlukom stručnog žirija pod predsjedanjem Emira Hadžihafizbegovića, a koga su činili i Velimir Pšeničnik – Njirić i Zoran Rakočević, najboljom predstavom (grand prix) proglašena je “Protekcija“ u izvedbi ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo, prema tekstu Branislava Nušića, a u režiji Kokana Mladenovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Najbolji glumac odlukom ovog žirija je Nikola Milojević iz Kragujevca, koji je ostvario ulogu u predstavi “Revizor“, dok je najbolja glumica Belma Lizde – Kurt za ulogu u predstavi “Lutka“, Pozorišta mladih Sarajevo.

Posebno priznanje – specijalna nagrada za mladog glumca, pripala je glavnom glumcu u predstavi “Protekcija“ Dini Bajroviću.

Kokan Mladenović, reditelj predstave “Protekcija“, nagrađen je velikom liskom za najbolju režiju.

Žiri medija u sastavu Adrijana Gavrić, Adnan Demić i Cvita Kusić veliku lisku uručio je predstavi “Protekcija“, Narodnog pozorišta Sarajevo.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, najbolja je predstava prema sudu žirija publike u sastavu Nada Dalipagić, Asja Kuko i Sarah Sarić.

Nakon uručenja priznanja upriličena je “Večer glomazne poezije“ u izvedbi Ramba Amadeusa. Festival je zatvoreni proglasila Radmila Komadina, glavna savjetnica u Gradskoj upravi Mostara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()