Diklić dobitnik Nušićeve nagrade za životno djelo

Proslavljeni srpski glumac Bogdan Diklić dobitnik je Nušićeve nagrade za životno djelo

17.05.2022. 14:45
  • Podijeli:
pxl-110519-24584216-bogdan-diklic-photo-damir-speharpixsell.jpg

Žiri za dodjelu Nušićeve nagrade za životno djelo glumcu-komičaru koga čine Miroslav Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, dramski umjetnici Gordana Đurđević Dimić i Nebojša Dugalić, donio je odluku da ova nagrada na 39. Pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" bude uručena istaknutom dramskom umjetniku Bogdanu Dikliću.

Predfestivalski program Nušićevih dana počinje 18. maja, a svečano otvaranje i ujedno festivalski program 20. maja.

U konkurenciji za nagrade su predstave pet pozorišta iz Srbije.

Publici će se predstaviti: Novosadsko pozorište "Ujvideki Szinhaz", Narodno pozorište Subotica, Atelje 212, Narodno pozorište Beograd i Beogradsko dramsko pozorište.

Na završnoj večeri festivala biće dodjeljene nagrade glumcu komičaru, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u cjelini na osnovu odluke žirija, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u cjelini na osnovu glasova publike i nagrada "Milosav Buca Mirković" za najuspješnije glumačko ostvarenje na festivalu.

Pored pozorišnih predstava biće priređene pozorišne radionice, izložbe slika, program "Nušić, selu u pohode", promocije knjiga, a u improvizovanoj kafani "Dardaneli" nakon svake predstave organizovaće se razgovor sa glumcima i rediteljima.

Festival "Nušićevi dani" u Smederevu traje do 26. maja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()