Nakon britanske, još jedna kraljevska porodica mogla bi dobiti svoju verziju Krune

Uprizorenje porodične historije će pratiti veliku historiju vladajuće porodice Grimaldi, čiji su članovi princ Albert II. i princeza Charlene

26.05.2023. 21:59
  • Podijeli:
kruna_index.hr 1-647098002ec0f.webp Foto: Index.hr

Iako britanska kraljevska porodica mnogo zamjera produkciji serije Kruna, koja je u šest sezona odlučila prikazati njihovu porodičnu historiju, činjenica je da je serija zaslužna za porast njihove popularnosti, piše Index.hr

Dio kolača sada bi htjela i monaška kraljevska porodica koja je spremna gledaocima "servirati" vlastituhistoriju, ali i skandale koji su je obilježili.

Uprizorenje porodične historije će pratiti veliku historiju vladajuće porodice Grimaldi, čiji su članovi princ Albert II. i princeza Charlene, a prikazao bi se i život pokojnog princa Rainiera III., koji je oženio glumicu Grace Kelly. Ipak, ova porodica projekt je pametno osmislila tako da je produkcija u rukama onih kojima najviše vjeruju - njih samih.

Produkcijski projekt potpisuje produkcijska kuća na čijem su čelu ni više ni manje nego sinovi princeze Caroline od Hanovera, ujedno i unuci Grace Kelly, Andre i Pierre Casiraghi i snaha Beatrice Casiraghi (rođ. Borromeo). Prvo im je u planu napraviti film, a tek kasnije bi se iz svega mogla razviti i serija.

Prvi nastavak bit će film pod nazivom Part I – The Rock, koji će se fokusirati na Grimaldijevo prvo osvajanje Monaka u kasnom 13. stoljeću. Podržavajući papu i zauzimajući stav protiv cara Svetog rimskog carstva, u 15. stoljeću prvi put su postali gospodari Monaka. Svaki princ od Monaka nosi prezime Grimaldi, što ih čini najdugovječnijom kraljevskom porodicom u Evropi.

No, po završetku filma postoje ambicije da se iz projekta izrodi niz filmova, pa čak i TV serija jer se u obitelji Grimaldi svakako skriva dosta materijala kao stvorenih za ispričati gledateljima.

  • Podijeli: