Zbog magle smanjena vidljivost u pojedinim dijelovima BiH

Upozorenja na učestale odrone

Calendar 25.01.2023. 08:55 / UNA-8
  • Podijeli:
vidljivost_BiH_anadolija 1-63d0df51b93b6.webp Foto: Anadolija

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu dok je na pojedinim dionicama u planinskim predjelima kolovoz mjestimično zasnježen, objavio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Zbog magle vidljivost je smanjena na putu Glamoč - Mlinište, kao i preko prevoja Rostovo (Bugojno - Novi Travnik).

Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Bihać - Bosanski Petrovac - Ključ i Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar.

Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno - Šuica - Kupres i Bosansko Grahovo - Resanovci. Na putu Jablanica - Posušje zbog snijega i leda na kolovozu putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Livno - Šuica upozoravaju na izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo - Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce - Donji Vakuf i Mostar - Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić - Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila.

  • Podijeli: