Zašto ne uzeti još koju marku: Za 20 poslanika "bijeli hljeb"

Ovdje vrijedi stara narodna "rad je stvorio čovjeka, a nerad gospodina"

07.12.2022. 13:30
  • Podijeli:
nsrs-banja-luka-dejan-rakita-pixsell Cropped.jpg Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Administrativna komisija NSRS primila je 26 zahtjeva poslanika iz Narodne skupštine RS za tzv. "bijeli hljeb", a odobreno je 20 zahtjeva.

Jedna od njih jeste i Nevenka Marilović iz SDS-a, koja je vrlo kratko bila narodni poslanik, i prisustvovala je na svega dvije ili tri sjednice. Ona je ušla u Narodnu skupštinu RS umjesto Kostadina Vasića, kome je Centralna izborna komisija BiH oduzela poslanički mandat.

Treba naglasiti da je sada već bivši predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović otišao u penziju, a dobiće otpremninu koja iznosi tri skupštinske plate.

Inače, sjednica Administrativne komisije nije bila najavljena, što je pomalo čudno, obzirom da se radi o javnom interesu, te je ekipa UNA TV prvobitno vraćena, a potom puštena u NSRS.

Takozvani bijeli hljeb, odnosno mogućnost da izabrani ili imenovani funkcioneri i nakon isteka mandata imaju plaćenu višemjesečnu naknadu u istom iznosu koju su imali tokom svog mandata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()