U BiH oblačno, evo kakvo vrijeme nas očekuje do vikenda

Pročitajte vremenski bilten za naredne dane

Calendar 25.01.2023. 06:56 / UNA-6
  • Podijeli:
snijeg_romanija - una (4)-63bd4596f3ed5.webp Foto: UNA

Prema prognozi meteorologa u Bosni se očekuje oblačno vrijeme, rijetko može padati veoma slab snijeg ili susnježica. U većem dijelu Hercegovine prije podne vedro. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima.

Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 8 do 12°C.

Za četvrtak se najavljuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu od 6 do 10°C.

I u petak nas očekuje oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

  • Podijeli: