Objavljena vremenska prognoza za BiH do decembra: Snijeg moguć već za vikend

Preovladavat će padavine i oblačno vrijeme

14.11.2022. 10:33
  • Podijeli:
snijeg_bih - srna-1667660317026.webp Foto: SRNA

FHMZ danas je objavio vremensku prognozu do kraja mjeseca, a ono prognozira se dosta kiše, ali i snijega.

Naime, uz mnogo oblaka, do kraja tekuće sedmice očekuje se prilično kišovito razdoblje, naručito u centralnim, južnim i jugozapadnim područjima Bosne i Hercegovine.

Na ovim prostorima je i najveća vjerovatnoća za obilnije padavine. Najizraženije padavine moguće su u srijedu (16.11.). Izraženo južno strujanje zraka uslovit će da temperature zraka i dalje budu iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine.

Osjetniji pad temperature izvjestan je za dane vikenda, kada nije isključena pojava mraza i snijega na većim nadmorskim visinama.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 5 do 11 celzija u Bosni, na jugu Hercegovine do 13. Najviše dnevne temperature između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19.

Aktuelni prognostički modeli ukazuju da će od (21.11.) i dalje preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Stabilizacija vremenskih prilika i prestanak padavina očekuje se od četvrtka (24.11.).

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 1 i 5 stepeni u Bosni i do 8 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 5 i 10 u Bosni do 12 stepeni u Hercegovini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()