Nigdje bez kišobrana: Danas oblačno sa kišom

Dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu 17 °C, na planinama susnježica i snijeg

19.11.2022. 07:45
  • Podijeli:
kisa_pixabay (1).jpg Foto: Pixabay

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama susnježica ili snijeg.

Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuju na jugu zemlje. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu 17 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 9 °C.

Jutros je kiša zabilježena ponegdje u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Temperature vazduha u 07 sati (°C): Sanski Most 4; Ivan Sedlo, Livno, Tuzla 5; Bihać, Gradačac, Sarajevo, Zenica 6; Široki Brijeg 8; Grude 9; Mostar 11; Neum 12; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Zbog najavljenih obilnih padavina, jakog i ponegdje olujnog vjetra, do nedjelje na području Republike Srpske postoji mogućnost porasta bujičnih vodotoka u kratkom vremenskom periodu, saopšteno je iz Voda Srpske.

Najviše padavina se očekuje na području Hercegovine, od 100 do 120 mm i na zapadu od 50 do 80 mm.

U noći između subote i nedjelje očekuje se naglo zahlađenje pa će kiša preći u snijeg u brdsko-planinskim predjelima. U Hercegovini će biti i vjetrovito uz udare vjetra više od 70 km/h. U nedjelju se očekuje slabljenje padavina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()