Moguća kiša u BiH tokom dana, temperatura do 18 stepeni

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

10.11.2022. 07:02
  • Podijeli:
vrijeme_kiša_anadolija 1.jpg Foto: Anadolija

Prema prognozi meteorologa za danas se u Bosni najavljuju prije podne umjerena naoblaka.

Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Očekuje se naoblačenje u drugom dijelu dana koje će lokalno usloviti prolaznu slabu kišu. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab, prije podne jugo, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

U kotlinskom dijelu Sarajeva dio prijepodneva magla, zatim sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima naoblačenje. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3,a najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab, u Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjeren sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu od 16 do 20 stepeni.

U subotu djelomično vedro, prije podne rijetko može pasti malo kiše u centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()