Danas u BiH oblačno s kišom, negdje moguć i snijeg

U narednim danima slične vremenske prilike

23.11.2022. 06:58
  • Podijeli:
kisa-anadolija Cropped.jpg Foto: AA

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Susnježica u nizinama je moguća prije podne na području Krajine. U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše na području Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 stepeni.

U četvrtak smanjenje oblačnosti prije podne na području Hercegovine i Krajine, a u poslijepodnevnim i večernjim satima i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()