Živu ženu poslali u mrtvačnicu

Kad su radnici pogrebnog prduzeća otkopčali vreću s tijelom otkrili su da se ženina prsa miču i da hvata vazduh

04.02.2023. 08:50
  • Podijeli:
Mrtvački sanduk_kovčeg_Foto Unsplash-63b547a4c68c0.webp Foto: Unsplash

Živu ženu iz SAD-a poslali su u mrtvačnicu u vreći za leševe, da bi je radnici tog odjeljenja otkrili kako pokušava da "uhvati" vazduh, stoji u izvještaju.

Ustanova u SAD-u kažnjena je s 10.000 američkih dolara nakon što su zdravstveni radnici greškom proglasili ženu o kojoj su pazili, mrtvom.

Žena je, prema izvještaju Odjela za inspekcije i žalbe Ajove, otkrivena živa više od dva sata kasnije u vreći za leševe u pogrebnom preduzeću.

66-godišnja žena je 28. decembra primljena u odjel za njegu Centra za specijalnu njegu za Alchajmerovu bolest Glen Ouks u Urbandejlu "zbog senilne degeneracije mozga", stoji u izvještaju podnesenom u srijedu, 1. februara.

Kako se stanje pacijentice pogoršavalo, član osoblja primijetio je znakove da je umrla u ranim jutarnjim satima 3. januara.

"Radnica je prijavila da su oči žene bile otvorene. Opipala je vrat na karotidnoj arteriji i poslušala prsa. Nije osjetila puls, a štićenik u to vrijeme nije disao. Osjetila je da je specijalizant preminuo i obavijestila je medicinsku sestru.”

U 6 ujutro medicinska sestra je pet minuta procjenjivala stanje žene i takođe vjerovala da je umrla. Ustanova je potom pozvala ženinu porodicu i pogrebno preduzeće", navodi se u izvještaju inspektora.

Direktor pogrebnog preduzeća stigao je u 7.38 ujutro i stavio ženu "u platnenu vreću i zatvorio ju", stoji u izvještaju.

Ali kad su radnici pogrebnog prduzeća otkopčali vreću s tijelom u 8.26 ujutro, otkrili su da se ženina prsa miču i da hvata vazduh, rekao je inspektor, prenosi "Stuff".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()