Zelenski: Spremni smo za protuofanzivu

Kijev želi povratiti svoju teritoriju

03.06.2023. 09:55
  • Podijeli:
zelenski - reuters-6460f27e13b32.webp Foto: Reuters

Ukrajina je spremna pokrenuti dugo očekivanu protuofanzivu kako bi vratila teritoriju pod ruskom okupacijom, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski u intervjuu objavljenom danas.

“Čvrsto vjerujemo da ćemo uspjeti”, rekao je Zelenski za Wall Street Journal.

"Ne znam koliko će trajati. Da budem iskren, može se odvijati na različite načine, potpuno različite. Ali mi ćemo to učiniti i spremni smo."

Kijev se nada da će protuofanziva za povrat teritorija promijeniti dinamiku rata koji bjesni otkako je Rusija izvršila invaziju prije 15 mjeseci.

Zelenski je prošlog mjeseca rekao da Ukrajina mora pričekati da stigne više zapadnih oklopnih vozila prije pokretanja protuofanzive.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()