Zelenski razgovarao sa premijerom Indije, koji je odbio osuditi invaziju

Susret održan na marginama samita Grupe sedam u Japanu

22.05.2023. 07:31
  • Podijeli:
modi zelenski reuters-646afe1a84451.webp Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski se sastao s indijskim premijerom Narendrom Modijem na marginama samita Grupe sedam (G7) u Japanu što je bio njihov prvi lični sastanak od početka ruske invazije.

Modi, koji je do sada odbijao da osudi invaziju, rekao je da će Indija učiniti "sve što može" da pomogne okončanju rata.

"Rat u Ukrajini je veliko pitanje za cijeli svijet. To je imalo mnogo efekata na cijeli svijet. Ali ne smatram da je to samo pitanje ekonomije ili politike. Za mene je to pitanje humanosti", rekao je premijer države koja se od početka invazije drži po strani.

Zelenski je pozvao Modija da se pridruži mirovnim naporima Ukrajine kako bi se rat protiv Rusije okončao.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()