Zelenski produžio ratno stanje

U dokumentu se podsjeća na trenutno ratno stanje i mobilizacija ističu 19. februara

06.02.2023. 13:47
  • Podijeli:
Volodimir Zelenski_Foto Reuters-63c94721e169f.webp Foto: Reuters

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski produžio je ratno stanje i opštu mobilizaciju za 90 dana, navodi se u prijedlogu zakona predatom ukrajinskoj Vrhovnoj radi.

U dokumentu se podsjeća da trenutno ratno stanje i mobilizacija ističu 19. februara.

"Produžiti period ratnog stanja u Ukrajini od 19. februara u 4.30 časova za još 90 dana", navedeno je u dokumentu.

Kijev je proglasio ratno stanje i opštu mobilizaciju na početku ruske specijalne vojne operacije u februaru prošle godine, a u novembru je to produženo do 19. februara. 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()