Za predsjednika Turske glasao i 105-godišnjak

Ozmen je uprkos otežanom kretanju uspio doći u lokalnu školu uz pomoć rodbine kako bi glasao

28.05.2023. 16:39
  • Podijeli:
izbori Turska 02 foto Anadolija-6473676fb5c0f.webp Foto: Anadolija

U Turskoj je danas održan drugi krug predsjedničkih izbora, a na biralište u gradu Ordu došao je i Mehmet Ozmen, 105-godišnji Turčin kako bi iskoristio pravo glasa, javlja Anadolija.

Ozmen je uprkos otežanom kretanju uspio doći u lokalnu školu uz pomoć rodbine kako bi glasao.

Turčin, koji koristi invalidska kolica, izrazio je želju da izbori budu od koristi svim građanima Turske.

Veysel Sen (45) i Sidika Guneyli (47), osobe sa invaliditetom, također su glasali.

Istakli su da su sretni što su ispunili građansku dužnost.

Više od 64 miliona građana Turske s pravom glasa, u drugom krugu bira između aktuelnog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, kandidata Narodnog saveza, i kandidata opozicionog Nacionalnog saveza Kemala Kilicdaroglua.

U prvom krugu izbora održanom 14. maja, Erdogan je osvojio 49,5 posto glasova, a lider turske opozicije Kemal Kilicdaroglu, skupio je 44,89 posto glasova. Erdoganov Narodni savez predvođen vladajućom Strankom pravde i razvoja (AK Parti) osvojio je većinu u državnom parlamentu u prvom krugu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()