Vjerovali ili ne: Ovaj vid recikliranja, sviđa se i korisnicima

Danas vam donosimo upravo takvu priču

18.03.2023. 20:01
  • Podijeli:
djeca-recikliranje-pixabay.jpg

Bezbroj načina postoji kako možemo da pomognemo prirodi. Kada se u to uključi veliki broj ljudi, napredak je zagarantovan.

Danas vam donosimo upravo takvu priču.

Da li ste nekada razmišljali o reciklaži i poželjeli da učestvujete, ali djelovalo vam je previše komplikovano. Upravo zato, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čak 46.000 ljudi koji su se organizovali preko digitalne platforme, idu od vrata do vrata, i skupljaju otpad. Ovaj vid recikliranja, sviđa se i korisnicima.

"Ne volim da bacam svu plastiku i moramo zajedno da spasimo svijet. Ova aplikacija je veoma laka. Dolaze jednom nedeljno ili kad god imam dve vreće plastike za recikliranje. Pritisnem dugme, način preuzimanja, navedem koliko torbi imam, a zatim datum kada želim da dođu po njih i oni dođu da ih pokupe i odnesu", kaže Denise Campbell.

Njihova ciljna grupa ne broji godine. Ipak, navike se lakše stiču kada ih učite dok ste još mladi.

"Počeli smo da koristimo Recapp ove školske godine i u suštini ovo zaista pomaže našoj djeci da shvate važnost reciklaže,Na taj način nastavnici svakodnevno podstiču djecu kad god imaju flašu vode da dođu i recikliraju je ovde", ističe Joanne Leslie.

Uz pomoć aplikacije mjeri se i ubacuje u sistem svaka količina smeća koja se da na reciklažu. Na taj način korisnici mogu da prate svoj rezultat i da budu nagrađeni u vidu poena ili vaučera.

  • Podijeli: