Veliki talas nasilja: Nemiri na Zapadnoj obali poslije ubistva Izraelaca

Palestinski predsjednik Mahmud Abas osudio je "teroristička djela koja su večeras izvršili doseljenici pod zaštitom okupacionih snaga"

26.02.2023. 22:04
  • Podijeli:
izrael-63fbc89d0ed97.webp Foto: Anadolija

Stanovici izraelskih naselja izazvali su večeras nemire u sjevernom dijelu Zapadne obale i zapalili nekoliko desetina automobila i kuća nakon što je palestinski napadač ubio dva Izraelca.

Palestinski bolničari navode da je jedan čovjek ubijen, a četiri teško ranjena u najvećem nasilju koje su izazvali doseljenici u prethodnim decenijama, prenio je AP.

Pucnjava i nemiri u večernjim satima odmah su doveli u sumnju značaj deklaracije iz Jordana, u kojoj su izraelski i palestinski zvaničnici obećali da će raditi na smirivanju jednogodišnjeg talasa nasilja.

Palestinski mediji prenose da je spaljeno oko 30 kuća i automobila. Na društvenim mrežama objavljeni su snimci velike vatre u naselju Havara, gdje se prethodno tokom dana desila pucnjava.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas osudio je "teroristička djela koja su večeras izvršili doseljenici pod zaštitom okupacionih snaga".

Izraelska vojska je objavila da je načelnik Generalštaba potpukovnik Hercl Halevi krenuo na lice mjesta i da vojska pokušava da uspostavi red.

U nasilju u prethodnih godinu dana ubijeno je više od 200 Palestinaca i više od 40 Izraelaca na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()