Ursula fon der Lajen: EU će uvesti novi paket sankcija Rusiji

Novi, deseti paket sankcija stuiće na snagu 24.februara

02.02.2023. 15:17
  • Podijeli:
Ursula fon der Lajen_Ursula von der Leyen_Foto Tanjug Dimitrije Nikolić-1667039705389.webp Foto: Tanjug / Dimitrije Nikolić

EU će uvesti 10. paket sankcija Rusiji 24. februara, izjavila je predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Ona je na konferenciji za novinare u Kijevu rekla da će EU, zajedno sa partnerima iz Grupe sedam (G7), uvesti dodatno ograničenje cijena ruskih naftnih derivata.

"Uvešćemo dodatna ograničenja cijena ruskih naftnih derivata, zajedno sa našim partnerima iz G7, a do 24. februara želimo da uvedemo 10. paket sankcija", istakla je Fon der Lajenova, podsjećajući da je ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini počela upravo 24. februara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()