Ukrajinci razorili ruski vojni aerodrom na Krimu?

Guardian piše da bi se moglo raditi o jako važnom udaru jer se radi o regiji koju je Moskva smatrala najvećim dijelom sigurnom od ukrajinskih napada

09.08.2022. 17:28
  • Podijeli:
ukrajina-rpg-bacac-raketa-reuters Cropped.jpg Foto: Reuters

Po svemu sudeći, izgleda da su Ukrajinci uspjeli pogoditi važan ruski vojni aerodrom duboko na okupiranom poluotoku Krim.

Guardian piše da bi se moglo raditi o jako važnom udaru jer se radi o regiji koju je Moskva smatrala najvećim dijelom sigurnom od ukrajinskih napada.

Snimke objavljene danas prikazuju seriju vrlo velikih eksplozija u vazduhoplovnoj bazi Saki, koja se nalazi oko 200 kilometara od linije fronta na jugu Ukrajine. Ruska zračna baza nalazi se kod sela Novofedorivka te je povezana s operacijama ruske Crnomorske flote.

Ono što je posebno važno u vezi ovog napada je lokacija mete, koja sugerira da su Ukrajinci koristili oružje velikog dometa, možda čak balističke projektile, ali i da su nedavni ukrajinski udari na rusku protivzračnu odbranu onemogućili Rusima da presretnu rakete koje su pale na bazu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()