Ukrajinci oslobodili dio Bahmuta

"Prigožinov izvještaj o bijegu 72. motorizirane brigade Oružanih snaga Rusije iz okolice Bahmuta i '500 leševa' Rusa koji su tamo ostali je istinito", objavio je štab 3. jurišne brigade vojske Ukrajine

10.05.2023. 16:11
  • Podijeli:
bahmut reuters-6448fdc5ef6a8.webp Foto: Reuters

Vojnici 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine porazili su jedinice 72. motorizirane brigade ruske vojske kod grada Bahmuta, oslobodili dio teritorije i zarobili određen broj vojnika.

Prema informacijama koje je pružila 3. jurišna brigada Oružanih snaga Ukrajine na Telegramu jedna ruska brigada kod Bahmuta je potpuno razbijena.

"Kao rezultat ofanzivnih akcija 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, jedinice 72. brigade Ruske Federacije su poražene. Zapravo, 6. i 8. četa ove brigade potpuno su uništene", stoji u Telegram objavi Andriija Biletskija vođe Nacionalnog korpusa.
Značajan broj borbenih oklopnih vozila je uništen, a nekoliko ruskih vojnika je zarobljeno. Takozvani 3. jurišni odred Wagner PMC pretrpio je velike gubitke

"Napadna djelovanja izvođena su u pojasu širine 3 kilometra i dubine 2 kilometra i 600 metara. Cijeli ovaj teritorij potpuno je oslobođen od ruskih okupacijskih snaga", dodaje se u saopćenju.

"Prigožinov izvještaj o bijegu 72. motorizirane brigade Oružanih snaga Rusije iz okolice Bahmuta i '500 leševa' Rusa koji su tamo ostali je istinito", objavio je štab 3. jurišne brigade vojske Ukrajine.
Tokom dva dana ofanzivnih djelovanja na jugozapadnoj periferiji Bahmuta jurišni avioni 3. jurišne brigade u sastavu taktičke grupe Azov eliminirali su 64 okupatora, a na putu prema prethodno spomenutima još 87. Među svima njima ima i Wagnerovaca a zarobljeno je pet Rusa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()