Turska: Zemljotres sravnio bolnicu, zatrpani pacijenti i ljekari

Veliki broj građana je i dalje zatrpan u ruševinama zgrada

06.02.2023. 10:04
  • Podijeli:
Turska_zemljotres_bolnica_foto_TW-63e0ace42faab.webp Foto: Twitter/301 Military

Dva jaka zemljotresa na dubini od 10 kilometara na samoj granici Turske i Sirije napravili su pravu pustoš.

Hiljade građana je ostalo bez krova nad glavom, spasioci tragaju za mrtvima čiji broj se trenutno meri stotinama, a predviđanja ukazuju da će ih biti preko hiljadu, ako i desetine hiljade povrijeđenih.

Veliki broj građana je i dalje zatrpan u ruševinama zgrada.

Prema prvim plerliminarnim procjenama oko 130 zgrada je totalno urušeno na jugu Turske, dok je taj broj u Siriji za sad nepoznat, ali se broj poginulih sa prvo 23 povećao na više stotina.

U gradu Šanlirufa na jugu Turske u zemljotresu kompletna bolnica se urušila i pokopala pod ruševinama, bolesne, ljekare i medicinsko osoblje, javlja Kurir.

Strahuje se da je veliki broj mrtvih pokopano pod tonama betona, ali spasioci ne odustaju od nade da ima i preživjelih koji su zarobljeni u nekim džepovima.

Na mjesto pada bolnice stigla je i mehanizacija i spasioci, koji su se priključili građanima da pokušaju da pronađu žive i povrijeđene.

Turske vlasti uputile su apel svjetskoj javnosti da je svaka pomoć dobrodošla da se ljudi spasu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()