Turska: Zbog zemljotresa eksplodirao plinovod

Zemljotres jačine 7,8 stepeni po Richteru je razorio jug Turske i sjever Sirije

06.02.2023. 12:03
  • Podijeli:
plinovod_turska_zemljotres_foto_TW-63e0bf3535aa7.webp Foto: Twitter/The SETA Foundation at Washington DC

Društvenim mrežama se šire snimci razaranja i nesreća koje je izazvao snažan zemljotres koji je u ranim jutarnjim satima pogodio jug Turske.

Na jednom od objavljenih snimaka vidi se eksplozija plinovoda u provinciji Hatay na krajnjem jugu Turske. Nakon zemljotresa došlo je do eksplozije.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni po Richteru je razorio jug Turske i sjever Sirije, a osjetio se i na udaljenosti 300 kilometara od epicentra u Izraelu, Libanu i Kipru.

Prema dosadašnjim informacijama u Turskoj je poginulo najamanje 284 osoba, a povrijeđene su 2.323 osobe. U Siriji je također poginulo najmanje 237 osoba, a 639 je povrijeđeno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()