Turska izvela još jedno testiranje balističke rakete "Tayfun"

Balistička raketa kratkog dometa "Tayfun" (Tajfun) domaće proizvodnje može pogoditi metu na udaljenosti od 561 kilometar za 456 sekundi

23.05.2023. 12:05
  • Podijeli:
Turska_raketa_testiranje_foto_AA-646c8077b677a.webp Foto: AA

Novo testiranje turske rakete "Tayfun" izvedeno je u turskom gradu Rizeu.

Prije testiranja na Aerodromu Rize-Artvin i njegovoj okolini poduzete su opsežne mjere sigurnosti. Testiranje balističke rakete "Tayfun" izvedeno je u 06:44 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 05:44 po srednjoevropskom. Testiranje je završeno bez bilo kakvih problema.

Predsjednik Direkcije odbrambene industrije Turske Ismail Demir objavio je na nalogu na društvenim mrežama snimke testiranja rakete "Tayfun".

"Uspješno smo izveli novo probno ispaljivanje rakete "Tayfun". Čestitam svima koji su dali doprinos, posebno ROKETSAN-u", naveo je Demir.

Testno ispaljivanje rakete "Tayfun", koju je razvila kompanija ROKETSAN, izvedeno je sa aerodroma Rize-Artvin 18. oktobra 2022. godine.

Balistička raketa kratkog dometa "Tayfun" (Tajfun) domaće proizvodnje može pogoditi metu na udaljenosti od 561 kilometar za 456 sekundi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()