Turska će nastaviti "telefonsku diplomatiju" sa Rusijom i Ukrajinom

"Tursko posredovanje u ovom sukobu, je prioritet u našoj spoljnoj politici"

29.05.2023. 14:53
  • Podijeli:
turska_izbori - reuters-6426d196b86c5.webp Foto: Reuters

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan nastaviće "telefonsku diplomatiju" sa Rusijom i Ukrajinom nakon pobjede na izborima i pozvaće na prekid vatre, izjavio je "Sputnjiku" izvor u administraciji turskog lidera.

Tursko Vrhovno izborno vijeće saopštilo je juče da je aktuelni predsjednik pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora sa 52,14 odsto glasova.

"Ukrajina, tursko posredovanje u ovom sukobu, je prioritet u našoj spoljnoj politici. Predsjednik Erdogan je možda jedini svjetski lider koji ima odnos povjerenja i sa liderom Rusije i sa Ukrajinom. Pozivi i prijedlozi za momentalni prekid vatre i nastavak mirovnih pregovora će se nastaviti. Kako je rekao predsjednik, u ovom sukobu neće biti pobjednika", rekao je izvor.

Opozicioni predsjednički kandidat Turske i predsjednik opozicione Republikanske narodne partije Kemal Kilidždaroglu opisao je aktuelne predsjedničke izbore kao jedan od najnepravednijih perioda istoriji njegove zemlje.

"Ovi izbori su bili jedan od najnepoštenijih perioda u istoriji", rekao je on novinarima u sjedištu stranke u Ankari.

On je istakao da je zahvalan svim pristalicama zbog više od 25 miliona njihovih glasova, prenio je TASS.

"Nastavite da se borite za demokratiju. Borio sam se za to i borio sam se za vas i to ću činiti i u budućnosti", rekao je on.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()