Tri osobe poginule u jutrošnjoj eksploziji na mostu koji povezuje Krim i Rusiju

Ruski antiteroristički komitet saopštio je da je strateški most oštećen usljed eksplozije kamiona-bombe

08.10.2022. 14:51
  • Podijeli:
most_anadolija 1-1665233610114.webp Foto: Anadolija

Tri osobe su poginule u jutrošnjoj eksploziji na mostu koji povezuje Krim i Rusiju, saopštili su u subotu ruski istražitelji, prenosi Anadolija.

Ruski antiteroristički komitet saopštio je da je strateški most oštećen usljed eksplozije kamiona-bombe.

Komitet je saopštio da je vozač kamiona koji je udario u Kerčki most, izazvavši ogromnu eksploziju i požar, stanovnik ruskog Krasnodarskog kraja.

Zbog eksplozije u jutarnjim satima obustavljen je drumski i željeznički saobraćaj.

Iako Ukrajina nije direktno preuzela odgovornost za napad, brojne izjave najviših ukrajinskih zvaničnika ukazivale su na takvu mogućnost.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da je ono što se dogodilo na mostu samo "početak".

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova izjavila je da "reakcija kijevskog režima na uništavanje civilne infrastrukture svjedoči o njegovoj terorističkoj prirodi".

Krimski most, poznat i kao Kerčki, je drumsko-željeznički most koji spaja ruski grad Kerč i Krim.

Most je otvoren 2018. nakon što je Rusija anektirala Krim 2014. godine, koji je ranije bio pod upravom Ukrajine, što je dovelo do uvođenja sankcija i pogoršanja odnosa sa Zapadom. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()