Sirski: Plaćenici iz Wagnera "ušli u Bahmut onako kako štakori ulaze u mišolovku"

Oleksandar Sirski, komandant ukrajinske kopnene vojske, posjetio je branioce Bahmuta

16.05.2023. 19:33
  • Podijeli:
bahmut_borba_anadolija 1-63d3a0cb2991b.webp Foto: Anadolija

Oleksandar Sirski, komandant ukrajinske kopnene vojske, posjetio je branioce Bahmuta u gradu koji regularna ruska vojska i plaćenici zloglasne ruske privatne vojne kompanije Wagner očajnički pokušavaju osvojiti već gotovo godinu dana.

Sirski je rekao da su plaćenici iz Wagnera "ušli u grad onako kako štakori ulaze u mišolovku". U objavi na svom Telegram kanalu Sirski je uz fotografije iz Bahmuta poručio: "Neprijatelj ima više resursa, ali mi uništavamo njihove planove."

Dodao je kako ukrajinske snage provode protuofenzivne akcije u različitim smjerovima u gradu. Tokom nedavnog posjeta Bahmutu je braniocima tog grada podijelio odlikovanja i darove.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()