Šef Wagnera priznao: Bitka za Bahmut naštetila našim snagama

I dalje traju žestoke borbe na istoku Ukrajine

29.03.2023. 17:54
  • Podijeli:
bahmut donjeck reuters-642197be298d2.webp Foto: Reuters

Šef ruske plačenićke grupe Wagner priznao je u srijedu da su borbe za ukrajinski grad Bahmut nanijele teške gubitke njegovim snagama, kao i ukrajinskoj strani

Bahmut, gradić na istoku Ukrajine koji je mjesecima meta ruske ofanzive, poprište je intenzivnih sukoba i uništenja u vjerojatno najdužim i najkrvavijim borbama od početka rata.

“Bitka za Bahmut je praktično uništila ukrajinsku vojsku i, nažalost, jako naštetila privatnoj vojsci Wagneru”, rekao je Jevgenij Prigožin u audio snimci.

Ruski dužnosnici kažu da se njihove snage dobro drže u uličnim borbama za svaku kuću, ali još nisu uspjele okružiti Bahmut i natjerati Ukrajince na povlačenje što se prije nekoliko tjedana činilo izvjesnim.

Britanska vojna obavještajna služba objavila je u srijedu da su ukrajinske snage uspjele potisnuti Ruse s jedne od glavnih linija opskrbe koja vodi do grada.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()