Šef Wagnera: Krenuli smo s povlačenjem iz Bahmuta

Predali tamošnje položaje ruskoj vojsci

25.05.2023. 09:48
  • Podijeli:
jevgenij prigozin reuters-646c6b55d0d5f.webp Foto: Reuters

Ruska plaćenička skupina Wagner počela je povlačiti svoje snage iz ukrajinskog grada Bahmuta i tamošnje položaje predavati regularnim ruskim trupama, rekao je njen osnivač Jevgenij Prigožin.

"Povlačimo jedinice iz Bahmuta. Od danas u pet ujutro, 25. maja, do 1. juna, većina jedinica će se rasporediti u pozadinske kampove. Predajemo naše položaje vojsci", rekao je.

Prigožin je u subotu objavio zauzimanje Bahmuta nakon najduže i najkrvavije bitke u ratu. U najnovijem videu Prigožin, koji je više puta javno kritikovao visoke ruske odbrambene dužnosnike, rekao je da će njegove snage biti spremne vratiti se u Bahmut ako regularna vojska ne bude mogla kontrolirati situaciju.

Podsjetimo, Prigožin je jučer upozorio da se ruska elita mora ozbiljno posvetiti ratu u Ukrajini ili bi se mogla izgubiti i suočiti s revolucijom. U intervjuu objavljenom na svom Telegram kanalu rekao je da će Ukrajina pokušati opkoliti Bahmut i napasti Krim.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()