Rusija započela vojne vježbe koje uključuju raketu Yars

U inspekciji i vježbama, koje se odvijaju u tri sibirske regije, uključujući Omsk i Novosibirsk, učestvuje više od 3.000 vojnika i 300 jedinica vojne opreme, saopćilo je ministarstvo

29.03.2023. 14:52
  • Podijeli:
rusija_vježbe_anadolija 1-642425f6b4687.webp Foto: Anadolija

Rusija je započela vojne vježbe koje uključuju interkontinentalnu balističku raketu Yars, saopćilo je u srijedu Ministarstvo odbrane.

U inspekciji i vježbama, koje se odvijaju u tri sibirske regije, uključujući Omsk i Novosibirsk, učestvuje više od 3.000 vojnika i 300 jedinica vojne opreme, saopćilo je ministarstvo.

Vojne vježbe se održavaju u skladu sa planom obuke Ministarstva odbrane Rusije za ovu godinu, a imaju za cilj obuku manevrisanja.

Posebna pažnja bit će posvećena upotrebi dronova različitih modifikacija, navedeno je u saopćenju.

Nije poznato puno taktičkih i tehničkih karakteristika sistema Yars, koji navodno ima operativni domet od 12.000 kilometara.

Prema vojnim stručnjacima, sistemi mogu nositi višestruke nuklearne bojeve glave i mogu se postaviti na kamione ili rasporediti u silosima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()