Rusija spremna za dijalog sa Ukrajinom

Razgovor dva lidera bio konstruktivan i sadržajan

26.05.2023. 17:21
  • Podijeli:
vladimir_putin (2)-6470ce6acb9b3.webp Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je danas spremnost Moskve na dijalog sa Ukrajinom, tokom razgovora sa brazilskim kolegom Luisom Injasiom Lulom da Silvom,saopšteno je iz Kremlja.

"Predsjednik Rusije dao je suštinsku procjenu razvoja situacije u vezi sa Ukrajinom, potvrđujući u isto vrijeme otvorenost ruske strane za dijalog na političkom i diplomatskom pravcu, koji Kijev i njegovi zapadni sponzori i dalje blokiraju", saopšteno je iz Kremlja.

Izvor navodi da je razgovor dva lidera bio konstruktivan i sadržajan.

U saopštenju se ističe da su Putin i brazilski kolega razgovarali i o "rusko-brazilskom strateškom partnerstvu" i da je tom prilikom izražena zainteresovanost za njegov "dalji progresivni razvoj".

"Pored toga, razmatrana su pitanja koja se odnose na zajednički rad u okviru BRIKS-a i drugih multilateralnih platformi", saopšteno je iz Kremlja.

Takođe, brazilski predsjednik prenio je svoje utiske o učešću na nedavnom samitu G7 u Japanu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()