Raketni napadi na dvije američke baze

Američka protiv vazdušna odbrana oborila dva od tri drona korišćena u napadu

25.03.2023. 09:21
  • Podijeli:
američki dron profimedia-6411dccd9b4c3.webp Foto: Profimedia

Američke baze u naftnim poljima El Omar i Koniko u sjeveroistočnoj sirijskoj provinciji Deir ez Zor našle su se sinoć pod raketnom vatrom, javila je libanska televizija "Al Majadin" pozivajući se na izvore.

Na bazu Koniko ispaljeno je osam raketa, rekli su izvori.

Televizija "Al Džazira" prenijela je, pozivajući se na američkog zvaničnika, da je najmanje jedan američki pripadnik povrijeđen usljed raketnog napada u provinciji Deir ez Zor.

Američki izvor rekao je da je američka protiv vazdušna odbrana oborila dva od tri drona korišćena u napadu.

Američka Centralna komanda saopštila je ranije da je 24. marta deset raketa ispaljeno na koalicione snage na sjeveroistoku Sirije.

U napadu nije bilo povrijeđenih među američkim osobljem ili članovima koalicije, a objekti i oprema su ostali neoštećeni.

Jedna od raketa promašila je kompleks za skoro pet kilometara i oštetila civilnu kuću, a povrijeđene su dvije žene i dvoje djece, navodi Centralna komanda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()