Putin: Zapad želi pad Rusije, a Moskva mirnu budućnost

Ruski lider se zahvalio herojima "specijalne vojne operacije" u Ukrajini, kako naziva rusku invaziju

09.05.2023. 10:12
  • Podijeli:

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Zapad želi jedino pad Rusije, a da njegova zemlja želi mirnu budućnost, zahvalivši herojima "specijalne vojne operacije" u Ukrajini, kako naziva rusku invaziju na tu zemlju.

"Njihov cilj jedino je vidjeti pad naše zemlje", rekao je Putin na ceremoniji kojom se obilježava Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Obraćajući se okupljenima na Crvenom trgu, Putin je kazao da je "pravi rat onaj protiv naše domovine".

Dodao je da Rusija želi "mirnu budućnost" te optužio Zapad da sije "mržnju i rusofobiju".

"Cijela je zemlja ujedinjena u potpori našim herojima. Molimo se za vas", poručio je vojnicima.

Ruski je predsjednik u govoru poručio i da je svijet ponovno na prekretnici. Ukrajinski narod nazvao je "taocima državnog udara" i zapadnih ambicija.

Dan pobjede jedan je od najvažnijih praznika u Rusiji, kada se ljudi prisjećaju goleme žrtve koju je podnio Sovjetski Savez tokom Velikog domovinskog rata od 1941. do 1945., koji je odnio živote 27 miliona ljudi. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()