Putin optužio Zapad da izaziva globalnu energetsku i prehrambenu krizu

Putin je takođe rekao da je Rusija uvjerena da postoji alternativa dominaciji Zapada i njegovoj "politici ucjene i nelegitimnih sankcija"

24.05.2023. 14:45
  • Podijeli:
Tan2023-04-1601312202_4 Vladimir Putin Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP-643bd2adca969.webp Foto: Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Zapad da izaziva globalnu energetsku i prehrambenu krizu.

“Zapadne zemlje i njihovi savezi pokušavaju da očuvaju svoju dominaciju u svijetu, ignorišući interese drugih naroda, stvaraju sukobe i nestabilnost“ rekao je Putin putem video konferencije na 11. Međunarodnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja sigurnosti koji se održava u Moskvi.

Putin tvrdi da su pokušaji Zapada za očuvanje dominacije u svijetu praćeni i izgradnjom vojnog potencijala, miješanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, ali i pokušajima da se jednostrano iskoriste prednosti globalne energetske i prehrambene krize.

Putin je također rekao da je Rusija uvjerena da postoji alternativa dominaciji Zapada i njegovoj "politici ucjene i nelegitimnih sankcija".

“Alternativa je u zajedničkom radu zasnovanom na principima međusobnog poštovanja, partnerstva i povjerenja, čiji je cilj rješavanje većine akutnih problema, uključujući sigurnost, ekonomiju, društveni i tehnološki razvoj“, kazao je Putin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()