Putin iznenada stigao u Ukrajinu

Prisustvovat će sastanku vojne komande

18.04.2023. 08:27
  • Podijeli:
2023-03-17_vladimir_putin-6415aec2b1627.webp Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin iznenada je stigao u Ukrajinu i prisustvao sastanku vojne komande u regiji Herson, koju dijelom pod okupacijom drži Rusija, saopćeno je Kremlj.

Putin je saslušao izvještaje komandanata zračno-desantnih snaga i grupe armija "Dnjepar", kao i drugih viših oficira koji su ga izvijestili o situaciji u regijama Herson i Zaporožje, koje je Moskva proglasila dijelom Rusije.

Ruska novinska agencija Ria objavila je snimak Putinova putovanja u Ukrajinu , tokom kojeg je posjetio i štab ruske nacionalne garde u regiji Luganjsk.

Na snimci se vidi kako je stigao helikopterom, prije nego što je prisustvovao sastanku s vojnim dužnosnicima.
Putin je također čestitao vojnicima Vaskrs i poklonio im kopiju ikone koja je pripadala "jednom od najuspješnijih ministara obrane Ruskog Carstva".

Herson i Luganjsk bili su među četiri regije koje je Rusija anektirala prošle godine, potez koji Zapad nije priznao.

Ruske trupe povukle su se iz Hersona, regionalne prijestolnice, u no prošle godine, te su ojačale svoje položaje na suprotnoj obali rijeke Dnjepar u iščekivanju ukrajinske protuofenzive.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()