Pucnjava u Hamburgu: Više ubijenih, policija blokirala područje

Policija je upozorila građane da izbjegavaju područje s obzirom na to da su počinioci pobjegli

09.03.2023. 22:57
  • Podijeli:
Hamburg_pucnjava_foto_n-tv.de-640a5644bd2ca.webp Foto: n-tv.de

Hamburška policija i vatrogasna brigada su večeras primili nekoliko hitnih poziva nakon što je nekoliko ljudi ubijeno u pucnjavi u okrugu Alsterdorf.

Policija je upozorila građane da izbjegavaju područje s obzirom na to da su počinioci pobjegli.

Kako je izvijestila ekipa RTL-a na licu mjesta, navodi se da je u okrugu Alsterdorf šest mrtvih i nekoliko povrijeđenih, uključujući dvije osobe u teškom stanju. Kako prenosi hamburški "Morgenpost", sedmoro je teže, a 17 lakše povrijeđeno.

Shodno tome, bilo je nekoliko hitnih poziva vatrogasnoj brigadi i policiji oko 21 sat.

Na licu mjesta je veliki broj spasilaca i nekoliko ljekara hitne pomoći.

U službenom izvještaju o opasnosti, hamburška policija upozorava da izbjegavate opasno područje i vozite se okolo.

Kako su izvijestili, jedan ili više nepoznatih počinilaca pucalo je na ljude u crkvi. Putevi na mjestu oštećenja oko Deelbögea su stoga u velikoj mjeri zatvoreni i traje potraga za počiniocima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()