Prigožin priznao: Počela ukrajinska protuofenziva i da Bahmut napadaju s bokova i uspješni su

Ukrajinci su se pohvalili da su oslobodili značajan dio grada, a na društvenim mrežama pojavilo se više snimki navodnog povlačenja Rusa

11.05.2023. 14:45
  • Podijeli:
jevgenij prigozin  reuters-6454c49a1e705.webp Foto: Reuters

Osnivač Wagnera Jevgenij Prigožin kazao je ranije danas da je počela ukrajinska protuofenziva i da Bahmut napadaju s bokova.

U odgovoru ruskim medijima, Prigožin je kazao: Nažalost, protuofenziva je djelomično uspješna".

Informacije nije moguće nezavisno potvrditi.

Upitan je i o izjavi Zelenskog koji je rekao da je protunapad odgođen jer čekaju vozila koja sporo dolaze sa Zapada. Rekao je da se Zelenski vara govoreći da ofenziva još nije počela.

Ruske snage, predvođene Wagnerom, od prošlog ljeta vode napad na Bahmut, u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjeck. Jučer su i Prigožin i ukrajinska vojska rekli da su snage Kijeva razbile jedinicu ruske vojske u blizini Bahmuta, što je bio značajan napredak za Ukrajinu.

Ukrajinci su se pohvalili da su oslobodili značajan dio grada, a na društvenim mrežama pojavilo se više snimki navodnog povlačenja Rusa. Prigožin je usput optužio rusku vojsku da zbog njihovog bježanja s bojišta ginu njegovi plaćenici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()