Prigožin prijeti Kremlju

"Dugoročno gledano - dugoročno je dva ili tri mjeseca - dobit će šamar od naroda jer pokušavaju svima začepiti usta i uši", rekao je on

28.05.2023. 14:30
  • Podijeli:
Jevgenij Prigožin_Vagner grupa_Wagner_Foto Tanjug_Prigozhin Press Service via AP (1)-646231e4c1ac3.webp Foto: Tanjug / Prigozhin Press Service via AP

Najmoćniji šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin, osnivač grupe Wagner, rekao je kako je uvjeren da su visoki dužnosnici Kremlja zabranili izvještavanje o njemu u državnim medijima.

Ranije ovog mjeseca Prigožin je proglasio pobjedu u Bahmutu, no državna televizija ignorirala je pad istočnog grada 20 sati i nije emitirala Prigožinov pobjednički govor.

Prigožin je upotrijebio niz ruskih poslovica kako bi ismijao one koji su odgovorni za njegovu očitu zabranu.

"Ono što je zabranjeno uvijek je slađe. Wagner nije sklizak sapun koji su birokrati navikli razbacivati posvuda; Wagner je šilo, nož koji ne možete sakriti", poručio je Prigožin.

"Apsolutno sam uvjeren da su zabranili (izvještavanje). To što birokrati na visokoj razini te iste kule Kremlja pokušavaju svima začepiti usta kako ne bi govorili o Wagneru, samo će dodatno gurnuti narod." Dodao je kako će ovakav pristup izazvati reakciju ruskog naroda.

"Dugoročno gledano - dugoročno je dva ili tri mjeseca - dobit će šamar od naroda jer pokušavaju svima začepiti usta i uši", rekao je Prigožin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()